* About us *

E Strea Chikitu betekent in het papiaments De Kleine Ster. Een speciale naam met een speciale betekenis voor een website waarmee ik een goed doel een beetje wil steunen. Op een manier die er ook voor zorgt dat ik dingen kan maken die ik zelf leuk vind en die ik graag maak.

Us & sunset BonaireZo ben ik goed bezig en jij ook als je iets aanschaft in mijn shop. We hebben er allebei plezier van maar niet alleen wij.

Een gedeelte van mijn opbrengst gaat naar prenataal onderzoek. Dat heeft niets te maken met de keuze tussen een jongen en een meisje of tussen een blond- of een bruinharig kind. Maar het gaat om ouders die graag een mooi gezin willen net zoals wij maar die doordat ze een genetische afwijking bij zich dragen niet zeker zijn van een gezond of levensvatbaar kind.

Waarom? Mijn man en ik ontmoetten elkaar op Bonaire waar we lang gewoond hebben. Terug in Nederland was ik al gauw zwanger van ons eerste kindje. Bij de twintig weken echo blijkt een van gezondheid blakende zwangere vrouw toch een niet levensvatbaar kindje bij zich te kunnen dragen. Wat zich heerlijk aan het bewegen was in mijn buik zou dat hier, bij ons nooit kunnen gaan doen. De schok was een aardschok het verdriet intens.

Sterre is 30 juli 2004 geboren. Zij was toen 23 weken oud en is zachtjes in onze armen naar die andere wereld gegaan van waaruit zij de beschermengel voor onze drie, toen nog alleen in hoop aanwezig, gezonde kinderen is.

De schrik was groot toen bleek dat wij beiden drager blijken te zijn van een zeer zeldzaam syndroom, als wij dit beiden aan een kind doorgeven zal het niet levensvatbaar zijn omdat de ribben niet groeien en de longen zich niet kunnen ontwikkelen. Dit betekende bij elke volgende zwangerschap een kans van 1 op 4 op een niet levensvatbaar kind. Vanwege de zeldzaamheid van dit syndroom is vooronderzoek niet mogelijk en is pas bij 20 weken zwangerschap te zeggen of het kind het syndroom wel of niet draagt.
Wij hebben het geluk en zijn daar zeer dankbaar voor, nog 3 gezonde kinderen op de wereld te hebben mogen zetten. Dit gunnen wij andere stellen met een kinderwens ook.

Onderzoek zou kunnen bijdragen aan het vroeg in de zwangerschap signaleren dan wel opsporen van levensbedreigende aandoeningen en zo het zwanger (durven) worden voor ouders met overdraagbare aandoeningen mogelijk dan wel makkelijker kunnen maken.

 

 


E Strea ChikituHome
E Strea ChikituAbout us
E Strea Chikitu Shop
E Strea ChikituInspiration
E Strea ChikituBlog
E Strea ChikituThe foundation
E Strea ChikituContact
E Strea ChikituPlease feel free to send me an email if you prefer any further information. info@estreachikitu.com
* home * about us * shop * blog *The foundation * contact *

 

 

www.estreachikitu.com

copyright 2011