Zo lekker is dat! Buiten yoga doen. Het heeft voor mij echt een meerwaarde, de ruimte om je heen is onbegrensd en in elke houding of je hoofd nou gedraaid, ondersteboven, of gewoon op zijn plek is; je ziet natuur!
Prachtig groen is alles nu. Terwijl de bladeren aan de bomen boven je hoofd (of dus onder je hoofd?) ritselen volg jij rustig je adem. Ruik je gewoon de natuur. Echt je moet het gewoon eens proberen. Er zijn mogelijkheden volop.
Je kunt natuurlijk ook dicht bij huis beginnen maar na al die tijd online yoga zonder dat je het gevoel had dat je het samen met anderen deed kan het heel fijn zijn om yoga weer echt met elkaar te delen.
Natuurlijk heeft thuis yoga doen ook voordelen, je hoeft niet ergens naar toe en kunt je oudste joggingbroek aan. Nou kan dat natuurlijk altijd alleen doen de meesten dat toch niet. Maar buiten kan het makkelijker zijn om echt tot rust te komen. Niet alleen vanwege de rustgevende eigenschappen van de kleur groen maar omdat in de natuur zijn echt een heel kalmerende invloed heeft. Om je wat op weg te helpen heb ik een leuk gidsje gemaakt met een checklist, hier kun je dat downloaden.

Als het echt heel hard regent is er natuurlijk niet veel aan om buiten yoga te doen. Althans voor de meeste mensen is dat te nat en niet fijn.
Dan heb je gelukkig nog heel veel online mogelijkheden. Ik zelf geef 2 keer per week online yoga voor een vrijwillige bijdrage. En ik heb enkele opnames voor je op YouTube gezet.
Dan hoef je niet zonder yoga!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *