SUNDAY RETREAT

Yin yoga en muziek

Tijdens de yin yoga vind ik muziek echt van betekenis. Je zou natuurlijk ook voor volledige stilte kunnen kiezen. Wat ook mooi is.
Maar muziek kan je ook helpen om tot nog diepere ontspanning te komen.
Ik houd ervan om pianomuziek te laten horen tijdens de yin yoga lessen die ik geef. Ook kies ik soms voor klassiek gitaar of harp.

De klanken van pianomuziek scheppen voor mij wel echt de sfeer om je over te kunnen geven aan de houdingen. Bij yin yoga zijn de houdingen relatief eenvoudig en het lijkt simpel. Maar simpel betekent niet persé gemakkelijk! Terwijl je een paar minuten in dezelfde houding ligt gebeurt er toch van alles in je lichaam. Je ontspant je spieren en stimuleert zo het bindweefsel. Hierdoor raakt het bindweefsel beter gehydrateerd, er ontstaat soms letterlijk een gevoel van ruimte en lichtheid.

De grootste moeilijkheid zit hem er misschien wel in dat je als je stil ligt bemerkt dat het in je hoofd allerminst stil is! Met je gedachten ben je soms gewoon nog op je werk of bij de boodschappen die je nog moet doen.

Yin Yoga en live pianomuziek Sunday Retreat

Of je denkt na over gesprekken die je hebt gehad of piekert over het avondeten. Soms ben je in je hoofd letterlijk ergens anders en daar reageert je lichaam dan op. Zo sluipt de stress er weer in terwijl je yin yoga doet. Als het je lukt om weer in het moment terug te keren omdat ik bijvoorbeeld ineens tegen je zeg dat je niet aan je todo-lijst moet denken, bemerk je dat je allerlei spieren aan spant. En als je dan weer los laat; aaahhhh…
Ook yin yoga is hard werken eigenlijk.
En hier helpt de pianomuziek om je aandacht erbij te houden. Als er live piano wordt gespeeld gebeurt er echt iets. Het is zo dichtbij en met je ogen gesloten ervaar je werkelijk de klanken van de muziek.

Dat geeft echt een extra dimensie. Heel bijzonder!

Kom dat ook ervaren! Laat je meeslepen op de klanken van de pianomuziek. Geef je er helemaal aan over en wandel na afloop herboren en lichter weer naar buiten.

Ja ik kom graag naar de SUNDAY RETREAT Yin Yoga met Live Pianomzuziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *