twijfelkont

Tja Yin yoga wat is het nou eigenlijk? Dat is toch van die hele rustige yoga waarbij je heel lang in een houding moet blijven liggen?

‘pfff, nou dat is niks voor mij hoor! Ik ben liever lekker actief. Ik houd meer van lekker bewegen en bezig zijn.’

Denk jij dat ook?
Ik hoor het vaak hoor als ik zeg dat ik yin yoga geef. En als je nou die heerlijke Sunday Retreat hier op mijn site hebt zien staan misschien denk je dan ook wel dat het niks voor je is.

Ontspannen

Maar toch heb je wel behoefte aan ontspanning en tegelijkertijd als je dan toch beweegt zou dat ook wel eens wat soepeler mogen. En veel van je actieve leven vindt stiekem gewoon plaats achter een computer aan je bureau, of in de auto onderweg, op een stoel tijdens een van die gezellige etentjes of op een barkruk met die leukerd.

Dat heet allemaal zitten! Hoe actief je leven ook lijkt met die volle agenda.
En wellicht voel je af en toe toch dat je rug wat gevoelig is of dat je schouders gespannen zijn. Dan kan yin yoga je gewoon helpen. Om je wat lichter te voelen en je bewegingsvrijheid te vergroten. Je wordt juist sterker van de afwisseling tussen yin en yang. Passief en actief.

Meditatie

Zo werkt het eigenlijk op microniveau met je bindweefsel. Dit is wat alles in je lichaam met elkaar verbindt. Bij de yin yoga ontspan je zoveel mogelijk je spieren en rek je langzaam je bindweefsel op. Hierdoor raakt het beter gehydrateerd en dat is nou net wat je nodig hebt om je mobiliteit te vergroten.

Natuurlijk is het ook fijn om je over te geven aan die rust en om je geest te kalmeren. Alles bij elkaar kan yin yoga bijdragen aan een gezond actief leven. Ja dat is het!

Ik heb er ook een kleine video over gemaakt, die je gratis op mijn youtube kanaal kunt bekijken.

Want je bent natuurlijk niet de enige: Ik maakte dit filmpje ook voor jou

Yin yoga voor twijfelkonten.

Misschien als je dat hebt gezien en dit hebt gelezen. Krijg je echt zin in een fijne yin sessie om je helemaal aan over te geven. Met ook nog live pianomuziek….
“Zaaaaalig!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *