Dit heb ik ooit, lang geleden toen ik nog klein was in Griekenland leren eten.
In die tijd aten we dingen gewoon omdat we het lekker vonden.  Yoghurt kopen was toen nog niet echt een ding. Er waren geen schappen met 6 meter verschillende soorten yoghurt. De beter leven en bewuste keuze stickers waren nog niet uitgevonden.
Maar natuurlijk kun je ook geitenyoghurt met paranoten en ahornsiroop maken. Of  yochurt haver met hazelnoten en moutstroop.
Maar ik doe nu de Griekse yoghurt…
Er zijn ook vast heel veel verschillende soorten Griekse yoghurt en misschien niet allemaal helemaal echt Grieks maar ik vind het lekker. Het zou dus ook heel gezond zijn, daar gaan we dan omdat het gemaakt is van gefermenteerde melk.
Daardoor zitten er dingetjes in die goed zijn voor je darmen, er zitten mega veel eiwitten in en lekker veel prima vet. En nog wat stofjes als magnesium en kalium en B-vitamientjes.

Walnoten bevatten onder andere plantaardige omega-3 en ijzer. Ze zijn lekker en ze lijken op hersenen, daarom zeggen mensen dat je er slimmer van wordt denk ik
Over de voordelen van honing zijn de meningen verdeeld. Het is een natuurproduct en als je verantwoorde honing koopt ben je best goed bezig maar het blijft een suiker. Dat is niet erg hè. Mag best een beetje en dat maakt het nou juist zo lekker.

En als je ergens van kunt genieten dan is dat ook heel goed voor je !
Alleen al van genieten versterk je je immuunsysteem.


Dus maak zo’n bakje voor jezelf. Ga zitten en eet op. Met aandacht.

Ook een goeie voor op je calmdownchecklist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *