Livestream yoga voor je werknemers thuis

Bedrijfsyoga-virabhadrasana1

Yoga om de mentale en fysieke veerkracht van je werknemers te vergroten

Thuiswerken in combinatie met een privéleven dat zich nu ook voornamelijk thuis afspeelt is een behoorlijke uitdaging.
Het valt ook niet mee om daar nog de broodnodige beweging in te verweven. Natuurlijk helpen de ommetjes enorm en naar buiten gaan is zeker heel belangrijk.
In het voorjaar en wanneer we weer met meerdere mensen buiten actief kunnen zijn zullen er ook steeds weer meer buitenyogalessen gegeven gaan worden. Ik ga in elk geval wel weer buiten yoga geven. Maar ook dan blijft het fijn om gedurende de werkweek ook overdag tijd in te plannen voor wat rust in je hoofd en om je hele lichaam even in beweging te brengen.

klik de button voor meer info & gratis proefles

Bedrijfsyoga-thuiswerken

Daarnaast is de letterlijke werkhouding thuis vaak niet ideaal waardoor gemakkelijk fysieke klachten kunnen ontstaan.
Werken aan de keukentafel of misschien wel op de bank lijkt comfortabel maar zorgt uiteindelijk voor lichamelijk ongemak.
Ook kunnen stress en werkdruk zonder de aanwezige collega’s om mee te praten zwaar drukken op de gemoedstoestand. Doordat we meer thuiswerken en door overige covidmaatregelen bewegen we veel minder dan doorgaans. Terwijl het over het algemeen al zo is dat je werk en de druk die dat met zich mee brengt er voor kan zorgen dat je weinig zin meer hebt om in beweging te komen

klik de button voor meer info & gratis proefles

Bedrijfsyoga-thuis

En de oplossing is juist bewegen omdat bewegen je meer energie geeft. Een sterk en flexibel lichaam zorgt ook voor een beter geestelijk welzijn. Daarom is yoga voor je werknemers zo’n goed idee.
Je werknemers kunnen thuis op hun eigen mat of kleed mee doen, zo hoef je niet naast je collega’s op de grond te liggen.
De bedrijfsyoga is geschikt voor iedereen ongeacht de fysieke mogelijkheden van je werknemers.

De yoga oefeningen zijn zowel spierversterkend als bevorderlijk voor soepelere gewrichten. Ook is er aandacht voor ademhaling en ontspanning om zo het geestelijk welbevinden te vergroten. Meer fysieke en mentale veerkracht dus!

klik de button voor meer info & gratis proefles

Wat ook zo fijn is aan yoga; je krijgt steeds meer verbinding met je lichaam en wordt daardoor ook vertrouwder met hoe je je echt voelt. Want als je er even bij stil staat, hoe gaat het dan echt met je?

Voordelen van bedrijfsyoga op een rij

>Betere houding
>Betere concentratie
>Minder kans op nekklachten en overige fysieke klachten
>Verlichting bij hoofdpijn en gespannen spieren
>Verbeterde ademhaling
>Stressvermindering
>Minder ziekteverzuim (door stress en/of fysieke klachten)
>Verbinding
>Meer energie, beter met je energie om kunnen gaan

klik de button voor meer info & gratis proefles

Wist je dat jouw bedrijf onder de werkkostenregeling (WKR) tot 1,2 procent van de fiscale loonsom kan besteden aan yoga? Met deze regeling mag je een gedeelte van de kosten (tot 1,2 procent) uitwisselen met het brutoloon van de werknemers. Het gaat om onbelaste vergoedingen en verstrekkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *