Yoga yin en yang

Yoga voor yin en yang

Yoga voor yin en yang voor jou en voor jou.
Omdat je in je leven spanning en ontspanning nodig hebt.

Het zal wel nooit perfect in balans zijn, daar geloof ik niet in.
Maar je hebt beiden nodig. Leuk kan niet zonder stom.

Miss fitness beker

Waarom yoga

Ik wist het niet maar het was een gevoel. Ik deed en was te veel alleen maar yang. Altijd bezig, en met een lekker tempo. Je kent het misschien wel. Maar dat is lang geleden hoor. Elke dag naar de sportschool dat doe ik nu niet meer en ik wissel de sportschool af met yoga! Hoe fijn is dat?! 

Heel fijn dus omdat alleen maar yang, zie dat maar als het actieve, ook niet goed is. We zijn toch vaak op zoek naar een beetje meer balans. En dat is niet een constante maar ook een beweging. Je voegt wat meer yin, het passieve, toe in je leven om beter in staat te zijn om met dat vaak drukke leven om te gaan.
En de combinatie van allebei doen houd je zowel sterk als flexibel heb ik ontdekt. En dat gaat niet alleen over je lijf maar ook over je hoofd, of beter gezegd wat er zich in je hoofd af speelt.
Omdat ik al sinds mijn negentiende in de sportschool kom heb ik heel veel ervaring met fitness en krachttraining en doordat ik er later yoga aan toevoegde weet ik hoe fijn het is om te combineren.

de miss fitness beker

Het oefenen met gewichten maakt je spieren en dus je lichaam sterk en de yoga zorgt voor flexibiliteit van lichaam en geest maar ook voor een groter uithoudingsvermogen en dus een betere conditie.

In die tijd dat ik voelde dat ik veel te veel yang deed was ik ook maar aan het rennen . Ook al woonde ik toen op een tropisch eiland. Daar kun je ook gewoon hard werken hoor. Ik zeilde graag op de catamaran maar dat moest vooral snel en spannend. En omdat ik ook bijna in de sportschool woonde ging ik ook meedoen aan de miss fitness verkiezingen. Ik vond alles leuk.

De beker die ik won heb ik nog steeds en deze herinnert mij aan een superleuke tijd maar zegt me ook dat niet alles een competitie hoeft te zijn.
Ik ben toen begonnen met ashtanga yoga, een opleiding bestond nog niet maar je leerde in de traditie van Pathabi Jois en David Swanson, waar je toen gewoon heen deed voor hoe je yoga door moest geven. Ik begon al snel met les geven en dat veranderde steeds meer in vinyasa yoga, ik gaf daar ook meer en meer mijn eigen vorm aan. Jaren later heb ik bij de fatyogis de functional  yinyoga opleiding gedaan. Dus ik geef inmiddels ook yin yoga en combineer deze twee vormen in yin yang lessen. Want ontspanning bestaat niet zonder spanning. De functional yoga is een belangrijke basis voor mij. Ik ga er vanuit dat we van binnen net zo verschillend zijn als van buiten.

En daarom; yoga voor yin en yang.

Front mini cursus vinyasa ebook
€ 27,-
€ 17,-

Mini cursus Vinyasa

Je las er al iets over hierboven. Maar je weet eigenlijk niet wat het is. Of je doet het al wel in een studio maar kan toch nog niet helemaal meekomen. 

Met deze leuke cursus leer ik je de fijne kneepjes van vinyasa yoga

Wat anderen over mij zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Testimonial Quote or Title
Perfecte balans tussen actieve yoga en geestelijke ontspanning. Met aandacht voor wat je zelf kunt en fijn vindt, en Renée geeft ook uitleg over wat een houding met je doet en hoe blessures te voorkomen. Goede sfeer in de les. 
yin yang
Ms. Nameless
Testimonial Quote or Title
Renée heeft een prettige stem, duidelijke uitleg en een no-nonsens aanpak. Geen druk, of prestatie, geen mooie outfits, gewoon heerlijk yoga!
yin yang
Ms. Nameless
Testimonial Quote or Title
De yin yoga sessies van Renée vind ik altijd al heel ontspannen en prettig. Ze begeleidt je goed in alle houdingen en geeft alternatieven voor als je een bepaalde houding niet kan doen.
yin yang
Ms. Nameless
Testimonial Quote or Title


Perfecte balans tussen actieve yoga en geestelijke ontspanning. Met aandacht voor wat je zelf kunt en fijn vindt, en Renée geeft ook uitleg over wat een houding met je doet en hoe blessures te voorkomen. Goede sfeer in de les. 
yin yang
Ms. Nameless

Bedrijfsyoga

toegankelijke veerkracht yoga voor je werknemers

XL Yin Sunday Retreat

lekker ontspannen met XL yin yoga en live muziek

Sterk & flexy

word fysiek en mentaal (weer) sterk en flexibel


arrow_drop_up arrow_drop_down