Pijn

De laatste maanden kreeg ik steeds meer pijn. En steeds vaker vroeg ik mij af hoe ik de pijn in mijn lijf voor mezelf nog kon verantwoorden. Dat ik yoga geef maakte het er niet makkelijker op.

Ik was en ben er natuurlijk van overtuigd dat yoga goed is voor je lichaam. Maar nu ging het mij niet meer helpen. Een MRI gaf duidelijkheid. En nog wilde ik geen pijnstillende injecties en al helemaal geen operatie.

Ik ging door. Probeerde rekening te houden met het trauma in mijn rug. Verschoven wervels (L4 en L5), scoliose, stenose, klem zittende zenuw.

Maar heel verstandig stopte ik met de sportschool en met hardlopen. En steeds vaker moest ik mij in het dagelijks leven aanpassen. Leven met pijn. Pijn die steeds erger werd. Het kostte me bergen energie.

Uitwendige therapie en bewegingstherapie en yoga dus gingen mij niet meer helpen. Ik ging over stag en koos voor een injectie. Die hielp niet! Nog een injectie ook niet en ik baalde van de corticosteroïden die in mijn lijf werden ingespoten.

scoliose stenose

Operatie

Uiteindelijk was een operatie door de neurochirurg onvermijdelijk. En nu ben ik daar dus van aan het herstellen. Of eigenlijk; revalideren!

Ik geef geen yoga en zal dat voorlopig ook niet kunnen doen. Want ik moet veel rekening houden met alleen mijn eigen lijf. En dat doe ik!

Maar ik vind het een hele uitdaging! Regelmatig ga ik even liggen met mijn rug plat, knieën gebogen en voeten plat op de grond. In de yogalessen gebruik ik deze houding vaak als ontspanning voor de rug. En het voelt ook echt heel fijn.

 

I allow myself to rest

Rust

Een uitdaging vind ik het wel! Om echt rust te nemen. Ik moet zelfs gedurende de dag regelmatig even plat op mijn rug liggen met iets onder mijn knieen of mijn knieen dus gebogen. En dat mag ik mijzelf dus toestaan, moet eigenlijk. Raar voor mij. Wennen maar laten we eerlijk zijn,  van elke verandering kan je leren.

Voor een vriendin die ooit herstellende was van een fikse blessure waarvan gehaastheid de eigenlijk oorzaak was maakte ik destijds een affirmatie. En daar liet ik ansichtkaarten van drukken. Die kun je per 2 bij mij bestellen.

Voor jezelf en voor iemand anders! Want eigenlijk  kan iedereen dit wel gebruiken.

En Rust nemen mag gewoon altijd! Daar hoef je niet mee te wachten tot je een keer van de trap donderd of geopereerd bent.

Affirmatie kaart

Per bestelling ontvang je dus twee affirmatiekaarten.

Precies het formaat van een ansichtkaart.

Want echte post is ook leuk!

Pin It on Pinterest